Call Us: +31 73 850  5342

Legal Assistance

Juridische ondersteuning bij beleggingsvraagstukken.

Zoals elders op deze website reeds besproken is Irdaned specialist op het gebied van de meest veilige beleggingen; de Danish Mortgage Bonds. Beleggers kijken helaas pas naar veilige beleggingen indien zij ervaring opgedaan hebben op het gebied van niet zo veilige beleggingen of investeringen. Niet iedere belegging volgens de definitie van de klant is namelijk een belegging naar de definitie van de Wft of de AFM. Zo was bijvoorbeeld een belegging in Easylife eigenlijk geen belegging maar een bedrijfsfinanciering (aan Easylife). En zo zien we steeds meer brochures die het doen voorkomen alsof het een belegging betreft maar die het eigenlijk niet is maar bijvoorbeeld een bedrijfsfinanciering (lening) of een investering in welke vorm dan ook.

Ook zien we brochures van beleggingen die verkeerd uit een andere taal naar het Nederlands vertaald zijn. Op zich hoeft dat niet heel erg te zijn, maar in gevallen komt het voor dat ook het voorgeschotelde rendement niet een echt rendement is. En de oorsprong van deze misvatting ligt dan toch in een onjuiste vertaling van de oorspronkelijke (niet-Nederlandse) brochure en/of prospectus.

Voorzichtigheid is derhalve geboden. En Irdaned helpt u bij uw beoordeling van de aanbiedingen die u - van wie dan ook - ontvangt.

Indien u hulp wenst bij uw bestaande belegging(en) omdat u daar geen vertrouwen (meer) in heeft of omdat u merkt of verneemt dat een en ander niet geheel volgens plan of afspraak (meer) verloopt, neem dan contact met ons op. Samen kijken we dan wat we er aan kunnen doen om uw geld te redden.

Dhr. Schram van Irdaned heeft in zijn loopbaan al diverse malen opgetreden namens groepen van beleggers. Het vormen van een groep heeft soms de voorkeur omdat op die manier men samen de kosten van dit optreden kan bekostigen. Juist bij buitenlandse partijen kunnen de kosten relatief hoog uitvallen omdat bij een juridische procedure - indien de eerdere onderhandelingen niet slagen - in het buitenland tevens een advocaat ter plaatse benodigd is. Een Nederlandse vergunning van de AFM  doet daar niets aan af. Ook veel beleggingsfondsen van Nederlandse aanbieders zijn opgericht in een ander land. Vaak wordt daar pas naar gekeken indien het al te laat is.

Neem gerust contact met ons op om te vernemen wat wij voor u kunnen doen.