Call Us: +31 73 850  5342

Paul Schram

Mr. Ing. Paul Schram


Paul Schram (1963) studeerde HBO Bedrijfskunde en Nederlands Recht aan de Universiteit van Utrecht. Gedurende meer dan 20 jaar deed Paul Schram ervaring op in diverse uitvoerende, management- en directiefuncties op het gebied van zakelijke financieringen, woningfinancieringen, verzekeringen en beleggingen bij Nederlandse en buitenlandse banken. In 2008 is het bedrijf Hapé Investment Consultants Nederland BV door hem opgericht. Sinds de oprichting in 2008 vervulde Paul Schram de functie van Algemeen Directeur en specialiseerde hij zich in Danish Mortgage Bonds. Ook werd hij de door de Royal Court of Guernsey aangestelde vertegenwoordiger van alle unit holders in Arasbridge Unit Trust gevestigd te Guernsey.

Tijdens zijn functies bij Rabobank en Hapé was dhr. Schram DSI gecertificeerd Beleggingsadviseur en beschikte hij over alle benodigde Wft (Wet Financieel Toezicht) diploma's op onder andere het gebied van levensverzekeringen en beleggingen en daaraan gekoppelde permanente educatie certificaten. Het Wft diploma systeem is recent gewijzigd en bestaande diploma's zijn na toetsingen omgezet naar de diploma's volgens dit nieuwe systeem. Dhr Schram beschikt over het meest recente diploma Wft Adviseur Vermogen.

In 2013 is het bedrijf Irdaned BV door hem opgericht. Een kantoor dat zich richt op Investment Consultancy, Vermogensbegeleiding en Juridische ondersteuning bij beleggingsvraagstukken. Dit kantoor is met name gespecialiseerd in Danish Mortgage Bonds en ondersteunt beleggers bij hun beleggingen op dit gebied. 

Ook de vertegenwoordiging van de Unit Holders van Arasrbridge Unit Trust werd op verzoek van deze groep door dit kantoor weer opgepakt. Momenteel werkt Irdaned met diverse partijen te Guernsey samen om de belangen van deze groep te behartigen.

In 2015 is het bedrijf Irdaned Fund Management BV door hem opgericht. Deze onderneming is oprichter en fondsmanager van het SolidBondFund dat zich geheel heeft toegelegd op belegging in Danish Mortgage Bonds.


Specialiteit: Beleggingen, bedrijfsfinanciering en -advies en juridische hulp en ondersteuning bij beleggingsvraagstukken.